Vlaamse duikbootfilm Torpedo woensdag in première in Studio Geel

Torpedo gaat woensdag in première in Studio Geel. Foto: Kinepolis

Woensdag 15 oktober, 19u - Studio Geel, Werft 1 (Geel)

Vlaamse duikbootfilm Torpedo woensdag in première in Studio Geel

Print
Geel - Torpedo, de eerste Vlaamse duikbootfilm, landt op 23 oktober in de Vlaamse bioscopen. Studio Geel laat het langspeelfilmdebuut van Sven Huybrechts midden deze week al op het publiek los. Woensdag 16 oktober wordt de avant-première in het filmcomplex aan de Werft ingeleid door de regisseur zelf.

Liefhebbers van het Vlaamse filmgenre worden eerst getrakteerd op een aantal proevertjes, aangeboden door lokale handelaars. Vroege vogels maken ook kans op leuke prijzenpakketten en kunnen tegelijk kennismaken met Sven Huybrechts, de regisseur van Torpedo.

Huybrechts geeft tekst en uitleg bij de totstandkoming van Torpedo. “Het genre is niet nieuw, maar Torpedo wordt wél de eerste Vlaamse duikbootfilm. Tijdens het schrijven van het script had ik al testen gedaan met miniatuurmodellen. Aanvankelijk dacht Jan Verheyen - die mij in contact heeft gebracht met A Team Productions - dat mijn script nooit verfilmd zou worden, tot hij het resultaat van die testen te zien kreeg. Razend enthousiast was hij.”

Woensdag vertelt Huybrechts ook waarom Vlaanderen zo lang op zijn langspeelfilmdebuut heeft moeten wachten. “De hamvraag was: kunnen we dit verwezenlijken met Vlaamse budgetten, nota bene met een regisseur voor wie deze film zijn debuut zou zijn? Buiten een goede kortfilm en ervaring in de tv-wereld kon ik weinig gewicht in de schaal werpen. Uiteindelijk is het me toch gelukt.”

Wie de avant-première wil bijwonen, komt maar beter tijdig. De animatie - met een aantal fraaie prijzenpakketten als inzet - start al om 20.30u. De vertoning zelf start om 20.50u.

Praktisch

Tickets kosten 15 euro (inclusief versnaperingen en enkele verrassingen) en zijn verkrijgbaar aan de kassa van Studio Geel. Info: www.studio-geel.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio