© Mercedes F1 team

Valtteri Bottas tijdens GP van Japan verkozen tot 'Driver of The Day'

Valtteri Bottas won niet alleen de GP van Japan, de Fin werd door de F1-fans tijdens de race ook verkozen tot 'Driver of The Day'.

F1journaal.be

Bottas startte de race van op de derde plaats maar profiteerde optimaal van de slechte start van beide Ferrari-rijders om zelf de leiding in de race te grijpen. Bottas reed vervolgens een erg sterke race en wist probleemloos te zegevieren.

Samen met Lewis Hamilton, die als derde wist te finishen, kroonde Bottas Mercedes voor het zesde seizoen op rij tot wereldkampioen. Voor Bottas zelf zat er naast de trofee voor de overwinning dus ook de titel van 'Driver of The Day' in.

Voor Bottas was het nog maar de tweede keer dit seizoen dat hij tot 'Driver of The Day' werd verkozen. Die andere keer was tijdens de eerste race van het seizoen in Australië.

Overzicht winnaars 'Driver of The Day-award':GP van Australië: Valtteri BottasGP van Bahrein: Charles LeclercGP van China: Alexander AlbonGP van Azerbeidzjan: Charles LeclercGP van Spanje: Max VerstappenGP van Monaco: Max VerstappenGP van Canada: Sebastian VettelGP van Frankrijk: Lando NorrisGP van Oostenrijk: Max VerstappenGP van Groot-Brittannië: Charles LeclercGP van Duitsland: Max VerstappenGP van Hongarije: Max VerstappenGP van België: Lando NorrisGP van Italië: Charles LeclercGP van Singapore: Sebastian VettelGP van Rusland: Sebastian VettelGP van Japan: Valtteri Bottas

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws