Man slaat controleur van De Lijn bewusteloos met ijzeren staaf in premetrostation onder Centraal Station

De Antwerpse politie heeft zaterdagmorgen een 20-jarige man gearresteerd die een controleur van De Lijn had neergeslagen met een ijzeren staaf. De controleur had de man, die zat te roken in het premetrostation Diamant onder Antwerpen-Centraal, gevraagd om zijn sigaret uit te doen.

vdaa

Het incident vond plaats rond 7u in het metrostation Antwerpen-Centraal, nadat er een melding was binnengekomen over een man die op de sporen aan het wandelen was. Een 38-jarige controleur trok op onderzoek in de tunnelkokers, en trof de verdachte man, die een herkenbare rode jas droeg, rokend aan op het perron.

“De controleur maakte de man erop attent dat hij niet mocht roken en vroeg om daarmee te stoppen. De dader nam een vervolgens een metalen staaf en sloeg er het slachtoffer stevig mee”, aldus woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Niet in levensgevaar

De controleur sloeg op de vlucht, maar de razende man met de ijzeren staaf bleef hem achternazitten. Hij sloeg de controleur een aantal keren hard op het achterhoofd, waardoor het slachtoffer een aantal keer het bewustzijn verloor. “Uiteindelijk kon de man zich in veiligheid brengen en de hulpdiensten verwittigen”, aldus Bruyns.

De Antwerpse politie zette vervolgens de jacht in op de man met de ijzeren staaf. Met hulp van het personeel van De Lijn kon de man gevat worden aan het Koningin Astridplein. “De man van 20 jaar werd gearresteerd”, aldus Bruyns. “Het slachtoffer van 38 jaar liep ernstige verwondingen op maar verkeert niet in levensgevaar.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio