© rr

Voetbalclubs zien toekomst verzekerd

Jeugd en vrouwen mogen kunstgrasveld inspelen

Het nieuwe kunstgrasveld op het gemeentelijk sportcentrum in de Heidestraat in Duffel is zondag officieel ingespeeld. Dat gebeurde door de jeugd en door VV Duffel Dames tegen KFC Duffel Flames.

CVR

Het groeiend aantal spelers en de weersomstandigheden speelden VV Duffel Dames en KVV Duffel vaak parten. Bij slechte weersomstandigheden waren de velden onbespeelbaar en moesten trainingen en wedstrijden worden afgelast. Het gemeentebestuur en de clubs legden daarom samen een kunstgrasveld aan. Daarop kan je continu spelen en het lijdt niet onder het slechte weer.

“We zijn zeer blij met het snelle resultaat en willen iedereen die zijn steentje bijdroeg in dit dossier van harte bedanken. Samen met de clubs zorgen we ervoor dat de spelers hun favoriete sport in de beste omstandigheden kunnen beoefenen. We zorgden daarnaast ook voor nieuwe ledverlichting, borstwering, doelen, spelersbanken en ballenvangers”, zegt burgemeester Sofie Joosen (N-VA).

Ook voorzitter Geert Van Houtven van KVV Duffel is verheugd. “In ruil voor een jaarlijkse huur van 10.000 euro realiseren we een kunstgrasveld. We zijn er zeker van dat onze investering gaat renderen voor onze jeugdspelers en onze club verdere groeikansen kan geven.”

Wies Van Den Broeck, hoofdverantwoordelijke van de VV Duffel Dames, zit op dezelfde lijn. “Steeds meer dames tonen intussen interesse in voetbal. Dit nieuwe veld is een geweldige stap voorwaarts voor onze clubwerking.”MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio