© GOYVAERTS/GMAX Agency

Nieuw verlies en 3 op 21 voor Lierse Kempenzonen

Lierse Kempenzonen blijft doodziek, nadat de Pallieters tegen een tweede thuisnederlaag aanliepen op het eigen Lisp tegen SK Heist. Een late goal van Benhamou vergrootte de zorgen van de Lierenaars.

Kurt Guldentops

De nederlaag in Seraing zette de sportieve staf aan om de bezem doorheen de selectie te halen. Zo verschenen met Sam van Aerschot, Kassim Doumbia, Matthiece Nelissen, Toon Janssen en Jordi Maus liefst vijf nieuwe namen aan de aftrap. Yoni Buyens, Jonas Vinck, Kino Delorge, Jef Van der Veken en de ultiem nog geblesseerd geraakte Thomas Wils werden het kind van de rekening.

Punten pakken, daar draaide het nu om. Zo orakelde Urbain Spaenhoven in aanloop naar het streektreffen met SK Heist. Deur dicht houden en zelf heel efficiënt prikken is dan het ideale recept. In een slaapverwekkende eerste 45 minuten lukte het eerste, maar bleef Lierse Kempenzonen met zijn offensieve bedoelingen schromelijk in gebreke. Niet één schot tussen de palen noteerden we van de Pallieters in een eerste helft gekenmerkt door tal van slordigheden. De bezoekers uit Heist deden amper beter. Een zeldzame dreiging van Bamona, in twee tijden onschadelijk gemaakt door Rausin. Laat het dat zo’n beetje geweest zijn.

De partij kende ook nog een tweede periode. Puur verloren tijd zou het worden. Al kreeg Lierse Kempenzonen ondanks al dat weinig fraais toch nog de kans om de drie punten te pakken. Zo zag Kindermans zijn vrijschop door de bezoekende goalie Van Aerschot nog gepareerd en liet Vermeiren nog een fraaie kopkans onbenut. Maar de goal viel aan de andere kant. Helemaal op het einde. Een vrijschop van Mateso bereikte Orye, Benhamou legde binnen.

En dus 3 op 21 voor Lierse Kempenzonen. Helemaal onderaan in de eerste amateurklasse. De crisis die al stevig woekerde op het Lisp kende een pijnlijk vervolg. Het behoud verzekeren, laat het daar maar om draaien in Lier.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Smolders, Frans, Doumbia, Van Aerschot (83’ Maesen), Nelissen, Maus, Janssen, Kindermans (86’ Da Silva), Vermeiren, Kargbo (75’ Vinck).

SK HEIST: Van Aerschot, Tambeur, Webers, Vande Cauter, Englebert, Regnier, Abisan (73’ Benhamou), Janssens (78’ Mateso), Bamona, Oseh (64’ Gendebien), Orye.

DOELPUNT: 90’ Benhamou 0-1.

GELE KAARTEN: 55’ Van Aerschot, 59’ Bamona, 72’ Smolders, 82’ Regnier.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Bourdeaud’Hui.

TOESCHOUWERS: 3.000.

Meer voetbalnieuws