© Politie Mechelen-Willebroek

Betrapt bij politiecontrole: trucker rijdt al drie maanden zonder geldig rijbewijs

De politie controleerde donderdagmiddag een vrachtwagen in de Ploegstraat in Willebroek. De chauffeur van het voertuig bleek niet medisch gecontroleerd, waardoor hij al meer dan drie maanden zonder geldig rijbewijs rijdt.

Stijn Van de Sande

De vrachtwagen trok de aandacht van een verkeersploeg van de politie Mechelen-Willebroek in de August Van Landeghemstraat in Willebroek en werd even later aan de kant gezet in de Ploegstraat. Er werd onder andere gecontroleerd of de vierassige vrachtwagen van 32 ton wel in het centrum van de gemeente mocht zijn op dat moment.

“Tijdens de controle werd vastgesteld dat de chauffeur geen geldig rijbewijs C had voor het besturen van zo’n vrachtwagen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “De man moest op 1 juli 2019 een geneeskundig onderzoek ondergaan om te bepalen of hij nog geschikt is voor het besturen van een vrachtwagen in deze categorie. Maar hij negeerde die oproep, waardoor zijn rijbewijs op dat moment automatisch verviel.”

De chauffeur reed dus al ruim drie maanden zonder een geldig rijbewijs op zak te hebben. “Hij zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter”, zegt Van de Sande. “De vrachtwagen werd ook meteen ter plaatse geïmmobiliseerd tot wanneer een bestuurder met rijbewijs hem komt ophalen.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio