© REUTERS

Spaanse reisorganisatie neemt 63 winkels Thomas Cook over, doorstart voor bijna 200 personeelsleden

De Spaanse reisorganisatie Wamos neemt 63 van de 91 filialen van Thomas Cook/Neckermann over. Dat heeft Belga donderdagavond bij de curator vernomen. Dankzij de overname kunnen bijna 200 personeelsleden alsnog aan de slag blijven, twee weken nadat Thomas Cook Retail België het faillissement had aangevraagd.

De curatoren verschaffen voorlopig geen informatie over welke filialen van de teloor gegane reisgigant onder een nieuwe eigenaar de deuren kunnen openen. Thomas Cook Retail België stelde zowat 500 mensen te werk, van wie een 150-tal in Brussel en Wallonië. De winkels die een toekomst krijgen onder Wamos zouden verspreid zijn over het hele land.

Door de overname zijn zowat 150 arbeidsplaatsen veilig gesteld in de winkels. Ook het op het hoofdkantoor worden enkele activiteiten overgenomen, al gaat het om een beperkte groep van zowat 25 werknemers. Ook de afdeling incentives (die groepsreizen organiseert voor bedrijven en organisaties), de afdeling e-commerce, de afdeling media en de afdeling cruises kunnen hun activiteiten verder zetten, goed voor 10 werknemers. 10 personeelsleden die tewerkgesteld waren in andere ondersteunende diensten, kunnen ook aan de slag blijven.

De rest van het personeel, meer dan 300 medewerkers, kreeg begin vorige week hun ontslag en moet dus niet rekenen op een baan bij de nieuwe Spaanse speler op de Belgische markt.

Nu in het nieuws