© Sven Van Haezendonck

KOMO overkoepelt 22 scholen in de regio

Acht schoolbesturen met in totaal 22 scholen in de Mechelse regio vormen vanaf januari 2020 één groot schoolbestuur. Bij het Katholiek Onderwijs Mechelen en Omgeving (KOMO) lopen bijna 9.900 leerlingen school en werken duizend mensen.

Sven Van Haezendonck

De schoolbesturen hebben donderdagavond KOMO boven de doopvont gehouden in de feestzaal van het Sint-Romboutscollege. Dat is samen met BimSem, Sint-Janshof en Technische Scholen Mechelen (TSM) een van de vier secundaire scholen binnen de groep, met in BimSem een internaat.

Maar KOMO verenigt voorts achttien basisscholen in de streek. Niet alleen in Mechelen en deelgemeenten Hombeek, Leest en Heffen, maar ook in Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek, Hofstade en Weerde (Zemst). Aan de vorming van het nieuwe schoolbestuur en de schaalvergroting gingen drie jaar van voorbereiding en intensief overleg vooraf. “Een sterker bestuur kan zijn scholen beter ondersteunen, zodat zij zich meer kunnen focussen op hun leerlingen en hun specifieke noden. KOMO wil iedere leerling de beste ontwikkelingskansen geven. Net daarom vinden we het belangrijk om een diversiteit aan kwaliteitsvol basis- en secundair onderwijs aan te bieden, zodat iedere leerling zijn talenten en capaciteiten optimaal kan ontplooien”, vertelt woordvoerder Paul Lenaerts

Voor het nieuwe logo kozen de schoolbesturen voor het ontwerp van zesdejaars Ferre Cottyn. Hij is een van de leerlingen van de opleiding Multimedia in TSM. Aan hen werd vorig jaar gevraagd om een logo te ontwerpen. Ook de website en een film over KOMO zijn het werk van leerlingen en leerkrachten van TSM.

www.komo.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio