© kma

Bibliotheek wil alle Mallenaren 10 minuten zwerfvuil per dag laten rapen

Als het van de bibliotheek en de dienst leefmilieu van Malle afhangt, ruimen alle inwoners tot en met 23 oktober tien minuten afval per dag. Veel werk? Jean-Paul Meus houdt dat al 1.254 dagen vol.

Antwerpenaar en ‘10-minuten-man’ Jean-Paul Meus raapt al drie jaar en vijf maanden tien minuten zwerfvuil per dag, waar ter wereld hij ook is. Onder impuls van de bibliotheek en de dienst leefmilieu neemt nu ook Malle deel aan zijn ‘10minutesaday-challenge’. Via Facebook kunnen Mallenaren andere inwoners uitdagen de handschoen op te nemen in de strijd tegen peuken en blikjes. Bibliothecaris Kris Peeraer kreeg via een collega zelfs Seppe Smits zover om een promotiefilmpje op te nemen. De snowboarder leeft zo verpakkingsloos mogelijk en komt toe met één volle vuilniszak per jaar.

Meus stak bij de start donderdag een bevlogen pleidooi af. Zijn enthousiasme zette terstond de medewerkers van de bibliotheek, de milieudienst, burgemeester Harry Hendrickx (DBM) en de schepenen Wouter Patho (N-VA) en Wim Jordens (CD&V) tien minuten aan het prikken. Op 23 oktober is er een slotmoment in de bibliotheek in Oostmalle. Wie anderen wil aansporen gebruikt de hashtag ‘10minutesaday’.

Bij de Bibburen van Malle wordt ook rond het thema opruimen gewerkt. Zo komt opruimcoach Cathy Bogaerts op 23 oktober van 20 tot 22u naar het gemeentehuis in Zandhoven.

© kma

© kma

© kma

© kmaMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio