© rr

Documentaire ‘Ademloos’ ontleedt asbestgeschiedenis

In de gemeentelijke schouwburg kunt u vandaag de documentaire Ademloos bekijken. Na de vertoning kadert Marc Maes de 11.11.11-campagne en kunt u vragen stellen aan de regisseur, Daniel Lambo.

Op vrijdag 11 oktober om 19.30u kunt u voor 5 euro in de gemeentelijke schouwburg terecht voor Ademloos. Het is een pakkende documentaire over de strijd van individuen die leven in het puin van de asbestindustrie. De regisseur groeide op in Kapelle-op-den-Bos. Zijn vader overleed net als vele streekgenoten aan de gevolgen van blootstelling aan de giftige stof. Regisseur Daniel Lambo toont het dramatische verhaal dat zich in onze streek voltrok en de recente geschiedenis die nog velen beroert, maar ook wat er in India nog steeds aan de gang is.

“Dit jaar steunt 11.11.11-Willebroek de straffe mannen en vrouwen, oftewel ‘changemakers’, die het verschil maken in de strijd voor een rechtvaardige en menswaardige wereld voor iedereen”, zegt Marc Maes die het project in de 11.11.11-Campagne van 2019 kadert.

Vrijwilliger worden? 11.11.11willebroek@gmail.com

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio