Mediamarkt dient klacht in na uit de hand gelopen signeersessie

Elektroketen Mediamarkt heeft een klacht ingediend tegen onbekenden naar aanleiding van de signeersessie van rapper Josylvio die woensdag uit de hand liep in het filiaal aan de De Keyserlei.

Daags nadat een groep jongeren amok was beginnen te maken tijdens de signeersessie van de 27-jarige Nederlandse rapper, heeft Mediamarkt nog geen volledig beeld van de schade. Volgens een ooggetuige werden er onder meer PlayStation-spelletjes gestolen.

“De balans van wat er al dan niet ontvreemd werd, zijn we nog aan het opmaken”, zegt woordvoerster Janick De Saedeleer. “Er is allicht ook schade: er werd met onder meer cd’s gegooid en die kunnen uiteraard niet meer verkocht worden.”

Om de schade te kunnen verhalen op de daders, heeft de keten klacht ingediend. Verdere maatregelen nemen is volgens De Saedeleer moeilijk. “Bij elk evenement zorgen we voor extra security en we zijn ook heel actief op sociale media om te monitoren hoe populair een bepaald evenement is. Maar het is bijzonder moeilijk om je op zoiets voor te bereiden. Het is ook nog nooit gebeurd.”

De elektroketen betreurt het incident. “We doen dit uiteindelijk om mensen een leuke namiddag aan te bieden. Het is jammer dat zoiets verpest wordt door enkelingen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio