Ed Sheeran en prins Harry publiceren parodie ter ere van Mental Health Day

Samen met Ed Sheeran maakte prins Harry een parodie naar aanleiding van Mental Health Day. De bondgenoten tonen zich in het filmpje van hun meest humoristische kant terwijl ze aandacht vragen voor de problematiek rond psychische problemen.

VVA

Eerder deze week engageerde prins Harry zich al samen met zijn broer, schoonzus en vrouw voor World Mental Health Day, en ook op donderdag laat hij de kans niet onbenut om de problematiek rond psychische problemen in de aandacht te brengen. Daarvoor deed hij dit keer een beroep op Ed Sheeran.

Het duo voert eerst een grappig toneelstukje op tijdens een zogezegd spontane meeting, met een flinke dosis zelfrelativering, voor ze tot de kernboodschap komen. Zo vraagt prins Harry de zanger om zijn muziek te gebruiken om belangrijke thema’s in de kijker te plaatsen. Dat wil Ed Sheeran zeker, waarop hij vervolgt: “Mensen weten niet hoe het voelt om in onze schoenen te staan. Met alle grappen en snedige opmerkingen. Het is hoog tijd om duidelijk te maken dat we dit niet meer pikken. We zijn roodharig en we gaan vechten.”

Op het einde van de video vraagt het duo de kijkers om elkaar elke dag te steunen waar mogelijk. “Je hoeft niet in stilte te lijden’, benadrukken prins Harry en Ed Sheeran. “Deel met anderen hoe je je voelt en vraag anderen hoe zij zich voelen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”

NIET TE MISSEN