© dige

Antwerp klopt Vitesse in oefenmatch die opnieuw vrijschopdiscussie oplevert

Antwerp blijft midweeks oefenmatchen afwerken, en al zeker in de interlandbreak. Het werd donderdagmiddag geen hapklare brok. Met Vitesse streek namelijk het nummer vier uit de Nederlandse Eredivisie neer op de Bosuil.

Bölöni stuurde een mix van basisspelers en bankzitters het veld op. Mbokani was net als gisteren op training afwezig. Ook Coopman ontbrak. In de defensie kreeg Borges de voorkeur op Hoedt, die tegen Standard (2-2) een moeilijke avond beleefde. De opvallendste rol was weggelegd voor Lamkel Zé, of beter ‘Zé Didier’ zoals hij zichzelf noemt. De Kameroener mocht een rij lager aan de zijde van Haroun zijn kunnen tonen.

Vloekende Bölöni

De bezoekers uit Arnhem begonnen het scherpst aan de partij. Op het kwartier stond de Antwerpse achterhoede niet goed op te letten bij een hoekschop. Linksachter Clark kopte ongehinderd binnen. Kort na de 0-1 leek rood-wit via een penalty gelijk te kunnen maken, maar de scheidsrechter legde het leer buiten de zestien voor een voorafgaande fout op Lamkel Zé.

Het eerste halfuur van de thuisploeg was niet te best. De slechte keuzes voorin stapelden zich op. Ook Mirallas worstelde meermaals met de bal. Bölöni geraakte in geen tijd door zijn boekje vloekwoorden. Het slotkwartier van de eerste periode bracht beterschap. Gano rondde een knappe combinatie via Refaelov en Buta net niet af. Lamkel Zé had meer succes en rondde een rush die begon aan de middenlijn knap af. Hoewel er geen kat in het stadion zat, vierde de doelpuntenmaker uitbundig.

© dige

D’Onofrio van de partij

Na rust werd de Select-bal ingeruild voor een Derbystar-exemplaar uit de Eredivisie. Ook Luciano D’Onofrio daalde vanuit zijn bureau neer naar de rand van het veld. Aan de zijde van Bölöni zag de sportieve baas hoe een vrije trap opnieuw voor discussie zorgde. Onbegrijpelijk, na de pijnlijke vertoning van afgelopen zondag. Lamkel Zé moest er eens flink om lachen. Refaelov liet uiteindelijk Baby zijn kans gaan. Met rechts (!) trapte de linksvoetige invaller hoog over.

Baby kon zich die misser wel permitteren, want de Franse Senegalees had even voordien voor 2-1 gezorgd. Een binnentikker nadat Gano altijd zelf had moeten scoren. De kleine voorsprong bleek genoeg voor de winst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Matchgegevens

Doelpunten: 15’ 0-1 Clark, 43’ 1-1 Lamkel Zé 1-1, 66’ 2-1 Baby

Antwerp speelde met: De Winter – Buta (46’ De Laet), Arslanagic (61’ Batubinsika), Borges, Juklerod (61’ Hoedt) – Lamkel Zé, Haroun (61’ Hongla) – Benson (61’ Baby), Refaelov, Mirallas (61’ Rodrigues) – Gano

© dige

© dige

© dige

Meer voetbalnieuws