© BELGA

KV Mechelen wint met 1-4 op Anderlecht

KV Mechelen is deze middag op het oefencentrum van Neerpede met 1-4 gaan winnen tegen Anderlecht. Een knap resultaat aangezien er bij Anderlecht toch redelijk wat bekende namen (Didillon, Cobbaut, Chipciu, Trebel, Gerkens en Thelin) op het veld stonden.

thst

Anderlecht domineerde het balbezit, KV probeerde tegen te prikken vanuit de omschakeling. Met succes. Togui miste een eerste grote kans oog in oog met Didillon maar dwong net voorbij het halfuur wel een penalty af. Tainmont trapte binnen: 0-1. Na de rust bracht Schoofs de score al snel op 0-2 waarna Anderlecht de aansluitingstreffer maakte via Thelin. Hairemans - met een fraaie lob - en invaller Van Keilegom ontnamen paars-wit al snel alle hoop.

Een extra vertrouwensboost dus voor KV Mechelen dat aantrad met een deel van zijn typeploeg van in de competitie. Naast Van Cleemput en Kaya werden ook Storm, De Camargo en Van Damme gespaard bij KV.

Anderlecht werden er geen risico’s genomen met Vlap, Sandler en Luckassen. Lutonda maakte zijn wederoptreden na een blessure.

KV Mechelen: Castro - Van Hoorenbeeck, Boni, Swinkels (46’ Peyre), Bijker - Corryn (46’ Vanlerberghe), Schoofs - Hairemans (70’ Zeroual), Bosiers (46’ Van Keilegom), Tainmont - Togui (70’ Coveliers).

Doelpunten: 33’ Tainmont (strafschop) 0-1, 54’ Schoofs 0-2, 66’ Thelin 1-2, 69’ Hairemans 1-3, 71’ Van Keilegom 1-4.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws