© Google Street View

Politie klist stomdronken overvaller omdat hij in het gras van spoorwegberm ligt

De politie heeft woensdagavond een man van 38 gearresteerd die het tankstation in de Berchemstadionstraat had overvallen en ervandoor was gegaan met het geld uit de kassa. Hij bleek dronken en werd gevonden in het gras van de spoorwegberm.

De man kwam woensdagavond de winkel binnen en verplichtte de winkelbediende onder bedreiging van een wapen om de kassa te openen. Hij haalde er een hoeveelheid cash geld uit en zette het op een lopen.

“Er werden verschillende politieploegen aangestuurd”, zegt de Antwerpse politie. “Aanvankelijk was het nazicht in de omgeving van de Roderveldlaan negatief, maar een voetpatrouille van het wijkteam van Berchem die toezicht hield aan het station, kwam mee ter plaatse en kon de verdachte aantreffen in de Spoorwegstraat.”

De man lag in het gras van de spoorwegberm en bleek onder invloed van alcohol. Hij was in het bezit van een nepwapen en een grote hoeveelheid cash geld. Hij kreeg handboeien om, maar probeerde zich in de tunnel ter hoogte van het Prieel van de politiemensen te ontdoen.

“Na een kleine schermutseling kon de verdachte in een dienstvoertuig geplaatst worden”, zegt de politie. “De verdachte werd herkend aan de hand van de camerabeelden uit de winkel.”

De 38-jarige bleek goed gekend bij de politie en was ambtelijk afgeschreven. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij het gerechtshof.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio