© BELGA

Charleroi- Telenet Giants Antwerp 76-100

Giants demonstreren bij Charleroi: Coach Christophe Beghin begint met twee op twee

In een vooruitgeschoven partij van de vijfde speeldag van de EuroMillions League won Telenet Giants Antwerp - na een beklijvende prestatie - in Charleroi. Meteen een twee op twee voor de Sinjoren. En dus een knappe competitiestart voor coach Christophe Beghin en zijn selectie.

PATRICK CEULEMANS

Ex-Giant Yoeri Schoepen vierde na een schouder­blessure zijn comeback bij de Spirous en stond meteen in de basisvijf. De studieronde was echter voor Telenet ­Giants Antwerp. Hans Vanwijn, Vic Sanders en Owen Klassen - met een bom - zorgden oor een 4-7-bonus. Die voorsprong gaven de Sinjoren in het eerste kwart niet meer prijs. Met korven van Vincent Kesteloot en een driepunter van de 18-jarige Vrenz Bleijenbergh ging het naar een 12-20 en 19-27.

Yoeri Schoepen opende het tweede schuifje met een bom (22-27), maar een echte remonte zat er voor ­Charleroi niet in. Het duo Vincent Kesteloot - Vic Sanders kreeg steun van de Senegalese center Ibrahim Fall Faye en bij 22-32 hadden de Giants een tienpunten­bonus op zak. Yoeri Schoepen milderde met een tweede bom en met de steun van de 2m13 grote Josh Sharma: 29-34. Axel Hervelle viel bij Charleroi uit met een knieblessure en Josh Sharma verdween met foutenlast naar de bank. De met assists uitpakkende Luka Rupnik en Hans Vanwijn loodsten de Giants met snel en krachtig basketbal naar een 38-47-bonus halfweg.

Op naar Burgos

Ook in het derde kwart ging het bij een inspiratieloos Charleroi van kwaad naar erger. Vic Sanders vuurde bommen af, Hans Vanwijn schitterde en Luka Rupnik ­dirigeerde en dropte ook twee driepunters. Bij 40-57 was de beslissende kloof een feit. De selectie van coach Christophe Beghin bleef op het gaspedaal duwen. Wat volgde was een festival van bommen, dunks en vooral snel en mooi basketbal. Bij 44-74 was de vernederende dertiger voor de thuisploeg een feit.

In het slotkwart kon coach Christophe Beghin dus snel overgaan naar applausvervangingen - hij gunde zijn hele selectie speelminuten. De Spiroudôme was, op een vaag fluitconcertje na, ijzig kil. De Antwerpse fans brachten wat ambiance en zagen hun Giants na 55-80 en 60-91 verder demonstreren. Vrens Bleijenbergh lukte met een driepunter de century voor de Sinjoren: 76-100.

De Giants kunnen zich nu ontspannen voorbereiden op de start van de Champions League. De eerste opdracht is volgende week woensdag in de heksenketel van het Spaanse Burgos.

Charleroi: Beane 9 , Greenwood 7, Libert 8, Hervelle 3, Botuli 0, Delacic 4, Schoepen 10, Sharma 13, Tawiah 6, Rahon 8, Creppy 2, Kanda 6

Telenet Giants Antwerp: Van Den Eynde 0, Klassen 8, Donkor 8,Vanwijn 20, Sanders 17, Bleijenbergh 8, De Ridder0, Rogiers,2 Kesteloot 15, Dudzinski 2, Fall 7, Rupnik 11

Kwarts: 19-27, 19-20, 13-31, 25-22

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal