© Wim Hendrix

Politievakbond dient stakingsaanzegging in na problemen met drugsondersteuningsteam

Politievakbond NSPV gaat een stakingsaanzegging indienen naar aanleiding van de problemen bij het drugsondersteuningsteam (DOT) van de Antwerpse politie. De vakbond pikt het niet dat korpschef Serge Muyters de interne preventiedienst niet heeft ingeschakeld om te bemiddelen.

dvd

Eind augustus barstte een crisis los bij het DOT, dat gespecialiseerd is in de jacht op drugsdealers, toen vier inspecteurs naar de korpschef stapten omdat zij geen vertrouwen meer hadden in de leiding van het DOT. Muyters startte een bemiddelingstraject op, maar dat leidde niet tot een oplossing en vorige week besliste hij uiteindelijk om de vier inspecteurs over te plaatsen.

“De korpschef liet het bemiddelingstraject over aan enkele leidinggevenden en schakelde daarvoor niet de gespecialiseerde interne preventiedienst in”, zegt Luc Goos van vakbond NSPV. “Wat volgde is de wereld op zijn kop: mensen die problemen aankaarten worden aan de kant geschoven.”

Daarom dient NSPV eind deze week of begin volgende week een stakingsaanzegging in. De overige vakbonden sluiten voorlopig niet aan maar zijn wel solidair. Als het tot een staking komt, kan die ten vroegste eind deze maand plaatsvinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners