© RR

Voorbereidingen op oevers gaan van start voor brugverhoging

Voor de verhoging van de brug van de Herenthoutseweg over het Albertkanaal in Herentals gaan donderdag de eerste voorbereidingen van start. Op de zware ingreep is het ongeveer nog een halfjaar wachten.

De Vlaamse Waterweg moet op Kempens grondgebied nog twee bruggen over het Albertkanaal met twee meter verhogen: de spoorwegbrug naast de Lierseweg en de brug van de Herenthoutseweg in Herentals. Wat die laatste betreft, lopen er intussen al een tijdje gesprekken tussen de waterwegbeheerder en een buurtcomité van de Herentalse buitenwijk de Molekens, met bemiddeling van het stadsbestuur. De wijk had de plannen aangevochten om meer aandacht te eisen voor fietsveiligheid.

Daardoor staan de werkzaamheden pas voor het voorjaar van 2020 gepland. Dat neemt niet weg dat donderdag de eerste voorbereidingen starten. Daarbij ontbossen arbeiders enkele zones onder en naast de brug om het terrein zo bouwrijp te maken. Die ingreep duurt ongeveer twee weken en brengt in principe geen hinder mee voor het verkeer over de brug.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio