© Photo News

Echtgenote Poulidor over toestand Franse wielerlegende: “Voorbereiden op slecht nieuws”

Slecht nieuws uit Frankrijk. De gezondheidstoestand van wielerlegende Raymond Poulidor (83) is niet al te best. Dat zegt zijn echtgenote Gisèle Bardet tegen Le Parisien.

Vincent Van Genechten

Poulidor werd dinsdag overgebracht naar het ziekenhuis van het Franse Saint-Léonard-de-Noblat. “Raymond is heel vermoeid sinds de laatste Tour de France”, legde de Française uit aan AFP.

Meer details over de staat van zijn gezondheid waren er toen niet, maar een dag later gaf Gisèle een update aan de Franse krant Le Parisien. “Het nieuws is niet zo goed”, zegt ze. “De dokters vertellen ons dat er testen gaan gebeuren, maar dat we ons niet moeten voorbereiden op goed nieuws. Het is al enkele dagen zo dat hij nauwelijks nog iets zegt. Hij antwoordt alleen met ja of nee als je hem vraagt of hij gegeten of geslapen heeft. Ik ben heel bezorgd.”

De grootvader van Mathieu van der Poel, bijgenaamd ‘Eeuwige Tweede’, stond acht keer op het podium van de Ronde van Frankrijk, maar hij slaagde er nooit in de Tour te winnen. Poulidor, die als wielrenner enorm populair was, werd geboren in Masbaraud-Mérignat. Hij verblijft nu zo’n dertig kilometer verderop in Saint-Léonard-de-Noblat, waar de Tour in 2016 passeerde.

Meer sportnieuws