© Jef Wijckmans

Lokale band The Daisy Crookeds voor het eerst in ’t Aambeeld

Vanavond staat een avondje bluegrass en country op het programma van CC ’t Aambeeld. De plaatselijke band The Daisy Crookeds speelt er het voorprogramma van Eriksson Delcroix.

Eriksson Delcroix is de naam waaronder het echtpaar Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix muziek maakt. Bjorn is muziekschrijver van o.a. The Broken Circle Breakdown terwijl Nathalie bekend werd als zangeres bij Laïs. Met hun vijfkoppige orkest toeren ze momenteel langs de culturele centra met hun Riverside Hotel Tour.

Voor zij het podium opstappen, palmen The Daisy Crookeds de foyer in. Deze groep heeft met Jan Coelus en Stefaan Heremans twee muzikanten uit Aartselaar. Zij spreken over een droom die uitkomt om zelf te mogen spelen op de plaats waar ze in het verleden zelf naar optredens kwamen kijken.

“We zijn vijf jaar geleden als duo gestart”, zegt Jan. “Toch gingen we op zoek naar een uitgebreidere formatie. Sinds twee jaar treden we op als een achtkoppige formatie met ook muzikanten uit Wilrijk, Heindonk, Merchtem, Mechelen en zelfs uit Westmalle en Brussel. Samen brengen we een mix van eigen nummers en bewerkte klassiekers.”

Vorig jaar wonnen ze de Sterk Onversterkt wedstrijd. Sindsdien traden ze op in tal van kleine kroegen en folkclubs maar ook op grote podia van festivals zoals Bel Air Woods in Willebroek en het Foxbarn Picking festival in Retie. In Aartselaar brengen ze een akoestische set een mix van swing, bluegrass en een vleugje cabaret. Hun optreden in CC ’t Aambeeld aan de della Faillelaan 34 start om 19.45 uur.

Foto: Fanny Van Uytven (zang), Ute Staes (zang), Nathalie De Schryver (zang), Jan Coelus (gitaar, dobro en zang), Stefaan Heremans (banjo en zang), Tom Brusselmans (viool), Peter Frings (contrabas) en Tim Spiessens zijn samen The Daisy Crookeds.

https://ccaartselaar.recreatex.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio