Huiszoekingen in Brasschaat en Antwerpen in onderzoek naar illegale botoxbehandelingen

Huiszoekingen in Brasschaat en Antwerpen in onderzoek naar illegale botoxbehandelingen

Print
Antwerpen / Brasschaat -

De politie heeft woensdag drie huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen en Brasschaat in een onderzoek naar misbruik van illegale fillers en botox. De huiszoekingen leverden resultaat op, maar er werd voorlopig niemand gearresteerd.

De drie huiszoekingen vonden plaats in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek rond de onwettige uitoefening van de geneeskunde.

“Het parket Antwerpen had vorige vrijdag een dossier ontvangen van de Provinciale Geneeskundige Commissie (PGC) over misbruik rond het toedienen van illegale fillers en botox”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. Die melding kwam er nadat het VRT-reportageprogramma Pano in samenwerking met de PGC en de FOD Volksgezondheid aan een uitzending had gewerkt rond het thema. De aflevering, waarin Pano undercover langsging bij mensen die illegaal botoxbehandelingen en fillers aanboden, wordt woensdagavond uitgezonden.

Botox en fillers gevonden

Maandag heeft het parket een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van onwettige uitoefening van de geneeskunde en verboden reclame voor implanteerbare hulpmiddelen. In het kader van dat gerechtelijk onderzoek heeft de lokale recherche leefmilieu van PZ Antwerpen in samenwerking met inspectiediensten vandaag drie simultane huiszoekingen uitgevoerd: twee in Antwerpen, één in Brasschaat. Door de huiszoekingen vandaag te doen werd vermeden dat de betrokkenen zich zouden herkennen in de reportage van Pano.

(Lees verder onder de video)

“Pano” gaat undercover in de botox- en fillerwereld en ziet illegale praktijken in achterkamertjes Video: VRT

De huiszoekingen waren positief, er werden hoeveelheden botulinetoxine (botox) en fillers aangetroffen. Voorlopig werd nog niemand in verdenking gesteld of aangehouden. “Het verdere onderzoek door de lokale recherche wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter”, zegt Aerts.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio