© Photo News

Waaslander Moreno De Pauw (28) houdt baanwielrennen voor bekeken: “Ik kijk met veel trots terug op mijn prestaties”

Wie Moreno De Pauw nog aan het werk wil zien, zal deze winter een zesdaagse moeten meepikken. De 28-jarige baanwielrenner hangt nadien namelijk de fiets aan de haak. Zo komt er een vroegtijdig einde aan de man die zilver won in het omnium op het WK in 2008, brons in de ploegkoers tijdens het WK in 2017 en brons in de ploegkoers op het EK in 2016. De Pauw schreef in zijn carrière ook zeven zesdaagses op zijn palmares, allemaal aan de zijde van Kenny De Ketele. Zo won hij in 2017 de Zesdaagse van Gent.

Vincent Van Genechten

“Ik heb besloten om na deze winter een punt te zetten achter mijn carrière als wielrenner”, klinkt het op de Instagram-pagina van De Pauw. “De laatste weken/maanden heb ik gevoeld dat ik klaar ben voor nieuwe doelen in mijn leven en om meer tijd met mijn dochter en familie te kunnen spenderen.”

“Ik kijk met veel trots en fierheid terug op mijn prestaties. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en heb dankzij de fiets enorm veel mooie momenten mogen beleven. Ik wil bij deze mijn ploeg Sport Vlaanderen-Baloise en Belgian Cycling bedanken voor alle kansen die zij me de afgelopen jaren gegeven hebben. En uiteraard al mijn fans die me door dik en dun vooruit geschreeuwd en gesteund hebben!”

“Ik ben nog enorm gemotiveerd om mijn carrière in schoonheid af te sluiten en om er deze winter nog eens een knal op te geven! Afspraak alvast op dinsdag 12 november bij de start van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent in ‘t Kuipke!”, aldus de Waaslander.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws