© RR

Plannen voor regionaal Kempens park op til: “De kaarten liggen gunstig”

De nieuwe Vlaamse regering wil de komende jaren een viertal Vlaamse parken oprichten. “Een uitgelezen kans voor Turnhout”, meent oppositielid Bart Voordeckers (Open Vld). De optie van een regionaal park staat in het bestuursakkoord van de stad.

Vlaamse parken zijn omvangrijke gebieden met internationale uitstraling, een uitzonderlijke natuur en een unieke belevingswaarde die een troef vormen op het vlak van recreatie en toerisme. Het is een omschrijving die zomaar uit een folder over de Kempen zou kunnen komen. “Turnhout sprak al de intentie uit om met de omliggende gemeenten het overleg over de haalbaarheid van een regionaal park, waarin de versnipperde natuur aaneengeknoopt wordt, te starten”, weet oppositielid Bart Voordeckers (Open Vld). “De sterren staan gunstig om deze ambitie te realiseren.”

Volgens Turnhouts schepen van Milieu Astrid Wittebolle (Groen) zijn er al gesprekken geweest met natuurbeheerders en landbouwers binnen de stadsgrenzen, maar moet de dialoog met omliggende gemeenten nog worden opgestart. “Turnhout heeft zeker de ambitie om een van die vier Vlaamse parken te huisvesten. We kijken ook in de richting van Nederland.” Bart Voordeckers dringt aan op spoedig overleg.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio