© rr

Gemeente telt nu in totaal tien BIN’s

Sint-Katelijne-Waver heeft vier nieuwe buurtinformatienetwerken

De gemeente Sint-Katelijne-Waver telt voortaan tien buurtinformatienetwerken. Dinsdag werd het charter ondertekend voor de invoering van vier van deze BIN-netwerken die de veiligheid en de leefbaarheid in de buurten moeten verhogen.

De politie Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte), burgemeester Kristof Sels (N-VA) en de bewoners van de vier verschillende wijken ondertekenden dinsdag het BIN-charter. Daarmee zijn de buurtinformatienetwerken Bermoorter, Dorpveld, Fruytenborg en Hagelstein een feit. Sint-Katelijne-Waver telt nu in totaal tien van deze netwerken.

“Een BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde buurt of wijk die het makkelijker maakt om informatie uit te wisselen”, klinkt het bij de politie Bodukap. “Het wordt opgericht om de veiligheid en leefbaarheid van een buurt te verhogen en de sociale controle te verbeteren. Daarnaast vormt het een ideaal platform om preventief informatie door te geven aan de burgers.”

Een BIN komt er steeds op initiatief van de bewoners uit de buurt. “We zijn als politiekorps verheugd dat er nog altijd inwoners zijn van de gemeente die zich willen inzetten voor dit initiatief. Zo kunnen we samen werk maken van een nog veiligere gemeente”, klinkt het.

Je kan de buurtinformatienetwerken herkennen aan de borden in de wijk en de stickers aan de woningen van de aangesloten leden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio