© Photo News

Ilan Van Wilder (19) officieel naar Team Sunweb: “Eén van de grootste rondetalenten van zijn generatie”

Ilan Van Wilder rijdt vanaf komend seizoen voor het Duitse Team Sunweb. De 19-jarige Belg ondertekende een contract tot eind 2022, zo bevestigt de WorldTourformatie woensdag. Hij verlaat de U23 van Lotto Soudal.

Ilan Van Wilder werkte dit jaar zijn eerste seizoen bij de beloften af en verraste al meteen met een derde plaats op het eindpodium van de Ronde van de Toekomst. Daarnaast reed hij een goede Ronde van de Isard (zevende in het eindklassement) en won hij een rit in de hooggekwalificeerde Vredeskoers en eindigde er als vierde in de stand. Dit voorjaar haalde hij top 15 in de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Op het WK in Yorkshire bleef Van Wilder wel in de schaduw met een 37e plaats in de tijdrit en een 19e in de wegrit.

“We volgen zijn progressie sinds begin 2018 en hij blijft indruk maken als een van de grootste talenten van zijn generatie”, zegt Sunwebcoach Marc Reef. “Dit jaar heeft hij weer een stap gezet en klassementsresultaten geboekt in de Ronde van de Toekomst, de Vredeskoers en de Ronde van de Isard. De komende drie jaar blijven we stap voor stap aan zijn vooruitgang werken. We zullen verschillende types wedstrijden met hem afwerken, maar de klemtoon ligt op het ontwikkelen van zijn klimmers- en tijdrijderscapaciteiten.”

“Ik wil zoveel mogelijk leren en mijn potentieel ontwikkelen. Dit is voor mij een uitstekende plaats om dat te doen”, zegt Van Wilder. “Rittenwedstrijden liggen mij goed en ik kijk ernaar uit hierin meer ervaring op te doen bij Sunweb. Ik hou van de langetermijnvisie die het team voor mij in gedachten heeft, en het feit dat ik geen stappen zal overslaan.”

Meer sportnieuws