© Photo News

Geen Romelu Lukaku op persconferentie bij Rode Duivels

Romelu Lukaku zou normaal vandaag de pers toespreken bij de Rode Duivels maar wordt vervangen door Timothy Castagne. Het is nog wachten op de persconferentie van bondscoach Roberto Martinez om te weten of hij kan spelen of niet.

lvdw, vml

“Vanwege de onzekerheid over de fysieke paraatheid van Romelu Lukaku voor de wedstrijd van morgen tegen San Marino, zal hij op de persconferentie vervangen worden door Timothy Castagne”, klinkt het bij de voetbalbond.

Lukaku paste de voorbije twee dagen ook al voor de trainingen, net als Thomas Meunier overigens. De spits, nog één doelpunt verwijderd van de mijlpaal van vijftig goals voor de Duivels, miste bij Inter vorige week ook al de Champions League-topper tegen Barcelona met een spierblessure. Volgens trainer Antonio Conte sukkelde ‘Big Rom’ toen met “spiermoeheid”. Hij speelde afgelopen weekend wel de Italiaanse topper tegen Juventus.

Wellicht krijgt Michy Batshuayi - tegen San Marino en/of Kazachstan - nog eens een kans. Zijn laatste basisplaats kreeg hij begin september in San Marino, toen hij in de slotminuut voor de 0-4 eindstand zorgde, zijn veertiende treffer bij de nationale elf.

Omtrent Leander Dendoncker, de voorbije dagen er niet bij op training wegens maagklachten, is er nog geen nieuws. Maxime Lestienne haakte maandag al geblesseerd af. Vaste waarden in de selectie zoals Kevin De Bruyne (Manchester City), Koen Casteels (Wolfsburg), Jason Denayer (Lyon) en Vincent Kompany (Anderlecht) ontbreken eveneens door blessures.

Om 16u15 is de persconferentie van Roberto Martinez gepland, gevolgd door die van ‘invaller’ Timothy Castagne.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws