Dit zijn de genomineerden voor de Belgian Fashion Awards 2019

Foto: Shutterstock

Mode

Dit zijn de genomineerden voor de Belgian Fashion Awards 2019

Print

De Belgian Fashion Awards zijn aan hun derde editie toe. Er worden prijzen toegekend in zeven categorieën en de genomineerden werden alvast bekendgemaakt. De awards zelf worden uitgereikt op 21 november.

De Belgian Fashion Awards zijn een initiatief van Knack en Le Vif Weekend, Flanders DC (Flanders District of Creativity), MAD - Home of Creators en WBDM (Wallonie-Bruxelles Design Mode) en werden in het leven geroepen om zowel in binnen- als buitenland de reputatie, creativiteit en diversiteit van de Belgische mode in de schijnwerpers te zetten.

Voor de derde editie gingen werd opnieuw een gerenommeerde externe jury met wereldwijde kennis van de sector samengesteld. Daarin zitten klinkende namen zoals onder meer juryvoorzitter Patrick Scallon, communications director bij Dries Van Noten, ontwerpers Glenn Martens en Diane von Furstenberg, Elizabeth von der Goltz van Net-à-Porter en Christopher Morency van Highsnobiety.

Dit zijn de genomineerden in de zeven categorieën:

1. Designer of the year:

Carine Gilson
Caroline Bosmans
Christian Wijnants
Olivier Theyskens
Wouters & Hendrix

2. Professional of the year:

Benoît Béthume
Peter Philips
Pierre Debusschere
Tom Van Dorpe
uber and kosher

3. Entrepreneur of the year:

Bellerose
Essentiel
Florence Cools en Artur Tadevosian
Sofie D’Hoore en Chantal Spaas
Valérie Berckmans

4. Emerging talent of the year:

Bernadette
Indee
Namacheko
Templa
Sara Levy

5. Fashion brand of the year is een publieksprijs waarvoor Belgische merken zich kandidaat kunnen stellen. Het grote publiek kan via www.belgianfashionawards.be zijn favoriet kiezen uit een finale selectie van tien Belgische merken, nauwkeurig geselecteerd door de jury. Het merk met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Dit zijn de geselecteerde merken: Arte, Bonjour Maurice, Façon Jacmin, Filles a Papa, Howlin, La Fille d’O, Léo, Natan, Mieke Dierckx en Snobe

6. Most promising graduate:

Quinten Mestdagh - Academy Antwerp
Bart Lapere - KASK Gent
Samuel Quertinmont - La Cambre
Maria Ossaba - SASK St Niklaas
Thurel Thonet - Helmo
Eve Delperdange - Francisco Ferrer
Dominique Rocour - Chateau Massart

7. The Jury Prize: voor de juryprijs vinden er geen nominaties plaats. De jury beslist op basis van een groepsoverleg wie dit jaar de prijs wegkaapt.

De winnaars worden op 21 november bekendgemaakt in de Handelsbeurs in Antwerpen.

NIET TE MISSEN