F2-rijder die dodelijke crash in Spa-Francorchamps overleefde doorbreekt de stilte vanop zijn ziekenhuisbed: “I’m back”

Formule 2-rijder Juan Manuel Correa heeft via de sociale media zijn “meest oprechte medeleven” betuigd aan de familie van de verongelukte Fransman Anthoine Hubert. Die kwam op 31 augustus om het leven toen hij op het circuit van Spa-Francorchamps frontaal werd aangereden door Correa.

Correa overleefde de crash maar hield er wel verwondingen aan over aan de benen, de longen en de wervelkolom. “I’m back, maar de vijf weken sinds het ongeval zijn heel moeilijk geweest”, zegt de Ecuadoraanse Amerikaan in een videoboodschap van op zijn ziekenhuisbed.

De onfortuinlijke Anthoine Hubert kwam om het leven toen hij frontaal werd aangereden door Correa. “Ik wil uiteraard mijn meest oprechte medeleven betuigen aan de familie van Anthoine Hubert”

Correa werd na het ongeval onmiddellijk geopereerd in België. Na een week werd hij overgebracht naar Engeland en daar in een kunstmatige coma geplaatst. Daaruit ontwaakte hij op 21 september waarna nog enkele operaties aan zijn rechterbeen volgden. “De weg van het herstel is nog lang”, besloot hij in zijn boodschap.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws