© BELGA

99 per uur in zone 70, op plaats waar eerder dodelijk ongeval gebeurde

De politie Mechelen-Willebroek nam net als heel wat andere politiezones deel aan de nationale flitsmarathon. 145 van de 4.874 gecontroleerde voertuigen reed te snel. Dat is 2,9%. Nooit eerder hielden zo veel automobilisten zich aan de snelheidslimiet tijdens een flitsmarathon.

Tussen dinsdagochtend 6u en woensdagochtend 6u controleerde de politie op twaalf verschillende plaatsen in de politiezone Mechelen-Willebroek. Dat was onder meer het geval in de Hoeikensstraat en de Boomsesteenweg in Willebroek. De maximumsnelheid is in beide straten 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was er respectievelijk 77 en 66 per uur. Ook op de Westdijk (maximaal 50 per uur) reden zeven bestuurders te snel.

In de Baroniestraat in Mechelen werd de snelheidsbeperking van 50 door veertien bestuurders met de voeten getreden. De snelste reed er 67. “En ook in de Oscar Van Kesbeeckstraat tekenden onze mensen een flagrante snelheidsovertreding op. Ondanks de maximaal toegelaten snelheid van 50 per uur flitsten we een auto met een snelheid van 81 kilometer per uur, en dat ter hoogte van een zebrapad”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De negatieve uitschieters van deze flitsmarathon werden genoteerd op de Steenweg op Blaasveld en op de Postzegellaan. De maximumsnelheid is er telkens 70, maar dat hield enkele automobilisten niet tegen om er respectievelijk 111 en 99 te rijden. Op de Postzegellaan kwam enkele maanden geleden nog een man om het leven na een zwaar ongeval. Op de Brusselsesteenweg werd een chauffeur geflitst met een snelheid van 92 kilometer per uur.

“Maar er is ook positief nieuws. Zo reden slechts twee van de 219 gecontroleerde chauffeurs te snel in de Keizerstraat. Die straat ligt in een zone 30”, zegt Van de Sande. “Van de 4.874 gecontroleerde voertuigen reden er 145 te snel. Dat is 2,9% en het laagste percentage ooit tijdens een flitsmarathon. De acties werpen dus hun vruchten af. Daarom blijven we ook in de toekomst snelheidscontroles uitvoeren.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio