© AFP

Einde van een tijdperk bij Bayern München? “Thomas Müller vertrekt deze winter”

Thomas Müller is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Bayern München. De 30-jarige aanvaller is onder coach Niko Kovac geen basisspeler meer en wil deze winter vertrekken. Dat schrijft Sport Bild woensdag.

Afgelopen weekend zat Müller tegen Hoffenheim voor de vijfde wedstrijd op rij op de bank. “Als we hem nodig hebben, zal hij zeker speelgelegenheid krijgen”, legde Kovac zijn keuze uit.

Volgens Bild heeft Müller de knoop doorgehakt en wil hij in de komende transferperiode andere lucht opsnuiven. Er zou tussen speler en club een gesprek plaatsvinden tijdens de interlandonderbreking.

De Duitser speelt sinds 2000 voor Bayern en heeft er nog een contract tot 30 juni 2021. Müller werd met de club onder meer acht keer kampioen en won in 2013 de Champions League. In 2014 werd de aanvaller met Duitsland wereldkampioen maar vorig jaar besliste bondscoach Joachim Löw enkele sterkhouders, onder wie Müller, opzij te schuiven om zijn selectie te verjongen.

Müller reageert

De aanvaller reageerde later op de dag bij Kicker. "Toen ik het nieuws hoorde, was ik natuurlijk verrast", aldus Müller. "Maar ik ben daar niet zo gevoelig voor. Ik heb al met de trainer gesproken en voor mij is alles opnieuw in orde. De komst van nieuwe spelers op mijn beste positie hebben het uiteraard moeilijker gemaakt voor mij, maar dat is niet het probleem."

Er is dus wel "een probleem" aldus de Duitser. "Een trainer moet voor iedere wedstrijd moeilijke beslissingen nemen. Maar voor de laatste vijf wedstrijden was er sprake van een trend die mij niet gelukkig maakt. Als de technische staf me in de toekomst als wisselspeler ziet, moet ik nadenken over mijn situatie. Ik ben te ambitieus om dat niet te doen."

© REUTERS/Stefan Matzke/Pool

Meer sportnieuws