© BELGA

Stijn Vreven ontslagen als coach van Beerschot, Losada neemt over

Er is dan toch vroegtijdig een einde gekomen aan het huwelijk tussen Beerschot en coach Stijn Vreven. Hernan Losada wordt, ad interim, de nieuwe hoofdtrainer van Beerschot tot het einde van het seizoen. Ook fysical coach Werner Martens neemt -in onderling overleg- afscheid van de club.

sks, kofr, svc

Enkele weken geleden verklaarde voorzitter Francis Vrancken in een interview in uw krant nog dat Vreven sowieso tot op het einde van het seizoen op het Kiel zou blijven. “Vreven heeft binnen het bestuur nooit ter discussie ­gestaan. Nooit”, zei Vrancken toen. “Het bestuur heeft in het begin van het seizoen ­beslist dat Vreven sowieso het ­seizoen zal uitdoen, onafhankelijk van het resultaat. En daar ­blijven we bij.”

LEES OOK. Dubbelinterview met topduo van Beerschot Walter Damen-Francis Vrancken: “Vreven blijft zéker tot eind dit seizoen”

Maar de Limburgse coach heeft vandaag toch zijn kastje mogen leegmaken. Na de tegenvallende competitiestart (Beerschot staat na negen speeldagen vijfde) hakte het bestuur dinsdagavond de knoop door. Francis Vrancken heeft samen met Stijn Vreven vandaag de spelers officieel op de hoogte gebracht.

“Club en trainer gaan uiteen in goede verstandhouding. Vreven was bezig aan z’n tweede seizoen op het Kiel en speelde een belangrijke rol in de sportieve uitbouw van de club. Vorig seizoen zag hij een sterk seizoen net niet beloond met promotie naar 1A”, meldt de club op de website.

Naar een opvolger moet er niet lang gezocht worden, beloftecoach Hernan Losada neemt de taken van Vreven over, Will Still wordt zijn rechterhand.

“Met de aanstelling van Hernan Losada wil Beerschot een nieuwe drive op het Kiel. Hij is voor het bestuur de ideale man om de ploeg op dit moment op sleeptouw te nemen”, aldus de club. “Losada is een Beerschotlegende die een extra lading enthousiasme en geloof met zich meebrengt. De Antwerpse Argentijn kent bovendien het Olympische huis als geen ander.”

Losada was sinds vorig seizoen assistent-trainer en lid van de technische commissie. Hij debuteert vrijdag als T1 met een thuiswedstrijd tegen Westerlo.

© gva

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws