© Dirk Vertommen

Gemeenteraadsleden krijgen petje opgezet om armoede aan te kaarten

Voor de start van de gemeenteraad dinsdagavond in Heist-op-den-Berg heeft kansarmoede-vereniging vzw Den Draai actie gevoerd aan de oude dekenij. De raadsleden, waaronder burgemeester Luc Vleugels (CD&V), kregen een petje opgezet w

Naar aanleiding van de jaarlijkse internationale Verzetdag tegen Armoede van 17 oktober voerde Den Draai actie in samenspraak met het gemeentebestuur. “Het is voor iedereen belangrijk om eens in een andere omgeving te vertoeven, om de batterijen terug op te laden, tot rust te komen. Daarom staat de campagne dit jaar in het teken van vrije tijd. Het zou geen luxeproduct mogen zijn, maar het is dat vandaag de dag jammer genoeg wel”, zegt coördinator Inge Hechtermans.

Alle raadsleden kregen een pet opgezet met daarop de slogan ‘Vrije tijd voor iedereen? Petje af!’. “We roepen de burgemeester en de gemeenteraadsleden op tot het ontwikkelen van een actief armoedebeleid met vrije tijd voor iedereen. Verder vragen wij dat zij in al hun beslissingen rekening houden met de impact van deze beslissingen op de steeds groter wordende groep kansarmen. Heist is geen slechte leerling, maar er zijn nog heel wat verbeteringen mogelijk.”

Een grote delegatie van Den Draai sprak de raadsleden bij het begin van de zitting nog toe en haalde enkele actiepunten aan. Nagenoeg alle raadsleden zetten het petje op tijdens hun uiteenzetting.

Er staan nog meer acties gepland. Zo kunnen er op maandag 14 oktober pannenkoeken tegen armoede gegeten worden in de blauwe zaal van CC Zwaneberg tussen 10 en 14u. En dat in aanwezigheid van peter Steven Goegebeur.

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!