Donuts kopen met Belgische franken

Wie nog oude Belgische franken heeft liggen, kan daar volgende week uitzonderlijk mee betalen bij donutzaak Donutello in de Mechelse Geitestraat. Foto: EPA-EFE

Donuts kopen met Belgische franken

Print
Mechelen -

Bij donutzaak Donutello in Mechelen kan je volgende week uitzonderlijk met oude Belgische franken betalen. Het gaat om een marketingstunt waarmee de keten nieuwe klanten naar de winkel wil lokken. De actie was eerder al een succes in een broodjeszaak in Kessel.

Wie op zolder of ergens in een kast nog oude Belgische franken heeft liggen, kan daar volgende week vijf dagen lang mee terecht bij de verschillende vestigingen van Donutello. In onze regio is er een filiaal in de Geitestraat in Mechelen. Je kan er dan betalen met briefjes van minimaal 100 Belgische frank.

Voor zaakvoerder Maxim Daems is het niet de eerste keer dat hij zo’n actie organiseert. “Ik had eerder al een bakkerij en broodjeszaak in Kessel (Nijlen), en daar konden de mensen ook eens een week lang met franken betalen”, klinkt het. “Daar kwamen toen heel veel positieve reacties op. Een tijdje geleden zochten we met het team van Donutello naar een leuke en originele marketingstunt en zo kwamen we opnieuw bij de Belgische franken uit.”

“Met de actie hopen we mensen te lokken die anders niet meteen bij ons zouden binnen stappen”, klinkt het. “Ik denk dat heel veel mensen nog wel ergens oud geld hebben liggen. Al gaat het dan vaak om relatief kleine bedragen waarbij het niet de moeite waard is om naar de Nationale Bank in Brussel te rijden om het om te wisselen. Bij ons kunnen ze dat geld wel nog kwijt, en krijgen ze er een lekkere donut, milkshake, koffie, bagel of iets anders uit ons assortiment voor in de plaats.”

Geen wisselgeld

Het geld wordt omgerekend aan de standaard wisselkoers van 40,3399 Belgische frank per euro en klanten kunnen alleen betalen met briefjes van minimaal 100 frank. “Het nadeel aan de Belgische franken is het wisselgeld, want dat is er niet”, zegt Daems. Daarom krijgen de mensen voor het resterende bedrag een waardebon in de plaats. Als je bijvoorbeeld iets koopt voor 400 frank en betaalt met een briefje van 500, dan krijg je een waardebon van 2,48 euro die je later nog kan gebruiken.”

Behalve de winkel in het centrum van Mechelen heeft Donutello ook twee vestigingen in Antwerpen en winkels in het Waasland Shopping Center en Hasselt.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio