Leuvensesteenweg vijf dagen afgesloten om spoorwegbrug te renoveren

De renovatie van de spoorwegbruggen aan Planckendael is al een tijdje bezig. Foto: Dirk Vertommen

Leuvensesteenweg vijf dagen afgesloten om spoorwegbrug te renoveren

Print
Mechelen / Muizen -

Door de renovatie van een spoorwegbrug aan Planckendael in Muizen (Mechelen) is de Leuvensesteenweg binnenkort plaatselijk vijf dagen afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleidingen lopen via de E19.

Door de werkzaamheden aan de spoorwegbrug wordt de Leuvensesteenweg op donderdag 17 oktober gedeeltelijk afgesloten. Dat blijft zo tot en met maandag 21 oktober. De afsluiting is nodig omdat gedurende die periode het brugdek in- en uitgereden wordt om het te renoveren.

Om veiligheidsredenen vinden de werkzaamheden ook ’s nachts plaats. Deze kunnen geluidshinder veroorzaken, maar spoorwegbeheerder Infrabel belooft er alles aan te doen om de overlast tot een minimum te beperken. Tijdens het weekend van 19 en 20 oktober wordt het treinverkeer stilgelegd.

Tijdens de afsluiting wordt het verkeer richting Mechelen via de Trianonlaan naar de E19 geleid. Al het verkeer richting Leuven vanuit het centrum krijgt de raad om de autosnelweg op te rijden in Mechelen-Noord. Fietsers en voetgangers kunnen een omleiding volgen via het jaagpad aan de Leuvense Vaart. Sluipverkeer wordt daar tegengegaan door het jaagpad af te zetten.

www.mechelen.be/afsluiten-leuvensesteenweg-infrabel-thv-plankendael

DE TEST