© Jan BOEY

Fotografe Evy Raes laat u binnenkijken in Boomse interieurs

Gedurende de voorbije zomermaanden gingen CC De Steiger en fotografe Evy Raes op zoek naar foto’s van Boomse interieurs waaraan een leuk of interessant verhaal is verbonden. Een jury selecteerde per wijk één foto. Er loopt momenteel een expositie in het Boomse gemeentehuis die deze zoektocht belicht.

Jan Boey

Evy Raes legde eerder al Vlaamse interieurs met karakter op beeld vast. “Cultuurfunctionaris Ellen Wesenbeek stelde voor hetzelfde te doen, maar dan met een Booms tintje. De oproep naar interieurs of familiestukken met een geschiedenis werd goed opgevolgd. Ik heb zelf erg van al die verhalen genoten”, vertelt Evy Raes. “We gingen niet altijd voor de mooiste stukken, maar vaak voor diegene die een sterke band met Boom hadden.”

Nicolas Van Dessel woonde vele jaren in de Pyreneeën, maar betrekt sinds 2013 een prachtig bewaarde burgerwoning in de Antwerpsestraat. “Ik heb tot de laatste dag getwijfeld om aan het project mee te doen. Vooral mijn vrouw blijft liever discreet. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en zie, we kregen prompt een bezoekje van fotografe Evy Raes, die heel gecharmeerd was door de leuke verhalen die aan het huis verbonden zijn en door de authenticiteit die het uitstraalt. Het pand is al zes generaties in handen van onze familie. De over-overgrootvader van mijn vrouw, een Boomse steenbakker (uit de familie De Roeck, red), heeft het destijds gebouwd. Haar vader kreeg er mooi gezelschap over de vloer. Er zijn bewijzen van bezoekjes van schrijvers en dichters zoals Gerard Walschap, Alice Nahon en Guus Van Cauwelaert.”

De tentoonstelling 'Binnen Kijken' is gratis te bezichtigen vanaf 11 oktober tot 3 november in zaal Lombaerts in het Boomse gemeentehuis, ook op maandag 14 oktober, Boom Jaarmarkt en gedurende de openingsuren van het gemeentehuis.

www.boom.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners