© Dirk Kerstens, rr

‘Tienerterrorist’ die zwangere vrouw karatetrap in de buik gaf, krijgt drie jaar cel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft tienerterrorist Siraj E.M veroordeeld tot drie jaar cel, omdat hij begin dit jaar een hoogzwangere vrouw uit Deurne een harde trap in de buik had gegeven na een ruzie over rondslingerend speelgoed. Zijn compagnon Zakaria E.A, eveneens een jonge ex-Syriëreiziger, wordt veroordeeld tot 15 maanden cel.

Op 24 februari van dit jaar ontstond er een handgemeen in de hal van een appartementsgebouw aan het Pastoor Holthofplein in Deurne. Aanleiding was een opmerking die bewoonster Tatiana Leirs had gemaakt over een rondslingerende step in de hal.

Iza De H., de partner van hoofdverdachte Siraj El M., ging Tatiana Leirs te lijf. Ze gooide de step in de buik van de zwangere buurvrouw en trok aan haar haren. Leirs verweerde zich en rukte de hoofddoek van haar buurvrouw af. Leirs liep naar buiten en verwittigde de hulpdiensten. Iza De H. trommelde haar echtgenoot en enkele van zijn jihadistische vrienden op.

Nacht in observatie

Siraj El M., die momenteel samen met zijn vrouw is aangehouden in een terrorismedossier, kwam met zijn ‘bende’ aan op het moment dat twee ambulanciers zich over Tatiana Leirs ontfermden. De ambulanciers werden onmiddellijk belaagd door Siraj El M. en zijn vrienden, waardoor ze niet meer in staat waren om voor Tatiana Leirs te zorgen.

“Siraj El M. nam vervolgens een aanloop en gaf Tatiana Leirs een gerichte karatetrap in haar zwangere buik. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en een nacht in observatie gehouden. Gelukkig is ze intussen bevallen van een gezond kind”, aldus het Openbaar Ministerie tijdens de behandeling van de zaak. Het OM had twee jaar gevorderd, maar E.M. krijgt dus drie jaar.

Iza D.H, de vrouw van Siraj E.M. waarmee de vechtpartij was begonnen, moet 18 maanden de cel in. Nabil Z., eveneens iemand uit de geradicaliseerde club rond Siraj, werd veroordeeld tot één jaar cel. Slachtoffer Tatiana Leirs kreeg een schadevergoeding van € 2.794,69 toegewezen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio