© Politie Antwerpen

Roekeloze bestuurder aan Groenplaats legt positieve drugstest af en staat geseind

De Antwerpse politie pakte zondag een chauffeur op die enkele roekeloze manoeuvres uitvoerde in het centrum. Bij controle bleek de man geseind te staan met een bevel tot gevangenneming.

jtp

De politie kreeg de man aan de Groenplaats in de gaten. Hij blokkeerde er het kruispunt, trok aan hoge snelheid op en maakte rechtsomkeer waar dat niet mocht. Bij controle bleek de man rond te rijden zonder rijbewijs, dat was hij kwijtgespeeld na eerdere inbreuken. Hij legde ook een positieve drugstest af én bleek dus geseind. De man verblijft sindsdien in de gevangenis.

In de Londenstraat reed een motorrijder voor de neus van de politie door het rood. Hij werd onderschept en bleek niet ingeschreven. Een andere motorrijder mag zich verantwoorden voor de politierechter omdat hij aan 90 kilometer per uur reed in de zone 50 op de Leien.

Diverse overtredingen

Tijdens de diverse verkeerscontroles werden nog twee personen betrapt op het rijden onder invloed van drugs en waren zes personen bezig met hun gsm achter het stuur. Drie taxibestuurders kregen een boete omdat ze geparkeerd stonden op de stoep. In de Kronenburgstraat werd een onverzekerd voertuig getakeld. Er was één bestuurder die door het rood reed.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio City controleerde zondagnamiddag op foutparkeerders. Daar werden maar liefst 94 boetes uitgeschreven. In Hoboken gooide het wijkteam drie foutparkeerders op de bon.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio