© smb

Heist - La Louvière 1-1

Heist en La Louvière delen de punten

Heist speelde voor het eerst dit seizoen gelijk. De 1-1 kwam er nadat Orye net na de rust gelijkmaakte. De bezoekers vielen met tien, maar de thuisploeg kon van het numerieke overwicht in het laatste half uur niet profiteren.

gf

Trainer Stéphane Demets had gesleuteld aan zijn elftal. Nicolas Orye mocht op een eerste basisplaats rekenen, Henri Odutayo verhuisde naar de bank. Absisan, die uit schorsing terugkeerde, verving Mateso. Heist begon niet goed aan de match, het speelde trouwens een matige tot zwakke eerste helft. De bezoekers, die voor een verdedigende aanpak kozen, gingen rusten met een 0-1 voorsprong. Na een vrije trap en wat geharrewar kwam de bal bij Kahail en die scoorde.

Heist scherper in tweede helft

Na de rust liet Demets Gendebien in de kleedkamer voor Osah. En Osah was al meteen betrokken bij de gelijkmaker. Zijn schot werd gelost door de keeper, Orye was goed gevolgd. Zijn harde knal leverde de 1-1 op. Heist was feller na de rust al regende het geenszins kansen. De beste mogelijkheid was voor Orye, in een luchtduel met de keeper kopte hij nipt naast. Maar de doelman hinderde de Heistse aanvaller. De thuisploeg claimde een strafschop, maar de ref floot niet. Webers stuurde Benhamou nog diep. Die kreeg een hele mooie kans maar kon niet scoren. Op dat moment stond Heist al een tijd met een man meer op het veld na het dubbele geel voor Blaudy na een dik uur spelen.

1-1 bleef op het bord, meteen het eerste gelijkspel voor Heist. Buiten Gendebien werden in de tweede helft ook nog Wijns (Karahemet) en Benhamou (Janssens) gewisseld. Een gele kaart was er voor Osah. Orye kwam dus voor het eerst dit seizoen aan de aftrap, Demets liet Odutayo negentig minuten op de bank. Die had vorige week op RWDM rood gekregen, én de aanvaller kreeg deze week een voorstel minnelijke schikking van één speeldag.

De club gaat tegen de straf niet in beroep. Het betekent dat Odutayo geschorst is voor de thuismatch tegen Deinze. De volgende wedstrijd voert Heist zaterdagavond naar Lier, de kern is compleet. Een luxe voor coach Demets die over zijn volledige kern kan beschikken in het Herman Vanderpoortenstadion.

© smb

© smb

© smb

© smb

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws