© BFM

Plofkraak in bankkantoor van Argenta: geen buit, wel veel schade

In Herselt is een plofkraak gepleegd op het bankkantoor van Argenta op de Aarschotsesteenweg. De overval gebeurde rond 23.30u.

ho

LEES OOK: Plofkraak doet gloednieuw flatgebouw op grondvesten daveren: “Knal kilometers ver te horen”

De overvallers hebben niets kunnen buitmaken. Bij de plofkraak zou een beveiliging in werking zijn getreden waarbij de biljetten besmeurd werden. Er is wel aanzienlijke schade. Onder meer de ramen van een tegenovergelegen (maar nog leegstaand) kantoor werden er door de druk uit geblazen.

Het gaat om gloednieuw kantoor- en appartementsgebouw, waarvan niet alle flats al ingenomen zijn. De geldautomaat bevindt zich in een doorgang naar de achterkant.

De plofkraak veroorzaakte een enorme knal. Een bewoner van een van de appartementen boven het Argenta-kantoor zag kort na de knal drie personen wegrennen. Het parket zal de zaak nu verder onderzoeken.

Als gevolg van de ontploffing werd gevreesd dat het appartementsgebouw waarin het kantoor gevestigd is, zou kampen met stabiliteitsproblemen. De hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen, maar het zou niet nodig zijn om het gebouw te stutten.

© HO

© HO

© HO

© HO

© BFM

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio