© GOYVAERTS/GMAX Agency

Klungelend Lierse Kempenzonen zwaar onderuit bij Seraing

Dag goed gevoel! Amper één week na zijn eerste zege tegen Deinze liep een dramatisch zwak Lierse Kempenzonen op een zware 5-3 nederlaag op Seraing. Het vijfde verlies in zes matchen mogen de klungelende Pallieters vooral zichzelf aanwrijven. 3 op 18 is de harde realiteit.

Kurt Guldentops

De eerste competitiezege tegen Deinze had de sportieve staf niet kunnen overtuigen met dezelfde elf van start te gaan. De Pallieters kozen in het Luikse voor een vijfmansdefensie en dat bracht Jef Van der Veken in de ploeg. Ook Yoni Buyens was er van bij de aftrap bij. Toon Janssen en Jordi Maus kwamen zo opnieuw op de bank terecht.

Goede moed

Lierse Kempenzonen ging overigens met veel goede moed van start. Dat leverde al snel een kans op voor Kindermans, die een aflegger van Vermeiren echter op het lichaam van thuisgoalie Werner joeg. Elf dramatische minuten deden wat later die positieve start compleet teniet. Werkelijk onvervalste comedy-capers was het, een profclub onwaardig. Eerste boosdoener was Jonathan Kindermans, die compleet fout terugkaatste en Sanogo alleen voor Rausin bracht. De Luikse aanvaller dankte voor zoveel gulheid.

Amper vier minuten later toonden de Pallieters nog meer vrijgevigheid. Deze keer ging Rausin schromelijk in de fout bij het uitverdedigen en legde Cascio fijntjes in de verste hoek. Nog voor het halfuur leek het zelfs helemaal boeken dicht voor de Lierenaars, toen een stuntelige Van der Veken kinderlijk in de wind werd gezet door Sanogo en Cascio diens aflegger maar had binnen te duwen. Wat een afgang en weg alreeds dat gevoel, zo leek het.

Dol kwartier

Maar in een dol en vreemd derde kwartier kroop Lierse Kempenzonen toch nog terug in de match. Zo werd Vemeiren totaal onverwacht alleen voor Werner gezet na een forse trap in het gezicht van Kindermans en zorgde de spits met een opwippertje terug voor een sprankeltje hoop. Die nam net voor de pauze zowaar nog toe in volume, toen Kargbo met Kindermans als tussenstation zich door het hart van de defensie priemde en beheerst afwerkte.

Geloof, dat nog voor het uur echter opnieuw helemaal de kop werd ingedrukt door een veel snediger en vinniger Seraing. Tot twee keer toe friemelde Mroivili zich simpel doorheen de Lierse defensie, evenveel keer werkte hij beheerst af. Vermeiren buitte nadien nog een slippertje van Faye uit, maar daar bleef het uiteindelijk bij. En kreeg Lierse Kempenzonen wat het ook verdiende: nul punten.

Titelkandidaat voor aanvang van het seizoen, maar stilaan hoog tijd voor Lierse Kempenzonen om de bittere realiteit onder ogen te zien. En die zegt dat de Lierenaars onvoldoende niveau halen om bovenin mee te draaien en zich maar beter kunnen focussen op het snel happen van wat puntjes.

  • SERAING: Werner, Swers, Faye, Boulenger, Kilota, Sabaouni, Mroivili, Al Badaoui (89’ Mouhli), Cascio (92’ Machado), Labylle, Sanogo (77’ Gueye).
  • LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Van der Veken, Frans, Smolders, Vinck, Delorge (57’ Nelissen), Wils, Buyens (59’ Janssen), Kindermans (46’ Da Silva), Kargbo, Vermeiren.
  • DOELPUNTEN: 18’ Sanogo 1-0, 22’ Cascio 2-0, 29’ Cascio 3-0, 36’ Vermeiren 3-1, 44’ Kargbo 3-2, 56’ Mroivili 4-2, 60’ Mroivili 5-2, 75’ Vermeiren 5-3.
  • GELE KAARTEN: 34’ Kargbo, 51’ Mroivili, 53’ Wils, 54’ Da Silva, 81’ Vermeiren, 86’ Van der Veken, 87’ Al Badaoui.
  • RODE KAARTEN: geen.
  • SCHEIDSRECHTER: Krack.
  • TOESCHOUWERS: 1.000.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws