Twee vrouwen aangehouden in Nederland in onderzoek naar verdwenen man (56) uit Lint: "Houden rekening met ernstig misdrijf"

In het Nederlandse Steenbergen zijn twee vrouwen van 18 en 39 jaar oud aangehouden in het onderzoek naar de verdwijning van Johan Van Der Heyden (56) uit Lint. Dat meldt de politie van Roosendaal op Twitter. Johan Van Der Heyden verdween op zondag 2 juni. Een woning en een loods worden onderzocht. De man zelf is nog steeds vermist.

jtp, sare

"Tijdens het onderzoek naar de verdwijning van Johan Van Der Heyden werd een lijntje zichtbaar richting Nederland. Daarom werd ook een onderzoek door de Nederlandse politie opgestart", zegt Willem van Hooijdonk, woordvoerder van de politie Zeeland-West Brabant. De twee gearresteerde vrouwen, waarschijnlijk moeder en dochter, komen uit het woonwagenmilieu en zouden ook gelinkt zijn aan een criminele motorbende. Volgens onze informatie wordt de vermissing voorlopig niet gelinkt aan het drugsmilieu.

Volgens het Antwerps parket zijn een forensisch team en een ploeg van de cel vermiste personen in Steenbergen voor een sporenonderzoek in een loods en een woning in een woonwagenpark. Er zouden aanwijzingen zijn van een gewelddadig overlijden. "We houden rekening met een ernstig misdrijf", zo meldde Van Hooijdonk zaterdagvoormiddag. De speurders houden ook nog steeds de piste open dat de man nog leeft.

De 56-jarige Johan Van Der Heyden verliet op 2 juni zijn woning in de Veldstraat in Lint. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio