© Photo News

Antwerpse jonge Duivels Teunckens, Faes en Foulon geselecteerd voor kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië

Bondscoach Roberto Martinez maakte zijn selectie voor de Rode Duivels vrijdagmiddag bekend en dat deed zijn collega-bondscoach van de beloften Johan Walem ook. Antwerp-reserve-doelman Teunckens, KV Oostende-verdediger Faes en Waasland-Beveren-linksachter Foulon zijn de Antwerpenaren bij de U21 van de Rode Duivels. Ook Vanzeir (KV Mechelen) is geselecteerd.

tsfn

De jonge Duivels van Johan Walem werkten in hun kwalificatiecampagne richting het EK 2021 voor beloften al twee wedstrijden af. Ze verloren in Wales (1-0) en speelden thuis gelijk tegen Bosnië-Herzegovina (0-0). Dat brengt onze nationale beloftenploeg op een vierde en voorlaatste plaats in groep 9. De laatste in de groep is voorlopig Moldavië, met maar een wedstrijd gespeeld. Op dinsdag 15 oktober ontvangen Walem en co de Moldaviërs in Leuven.

Eerste selectie Foulon, ook Faes en Teunckens erbij

Johan Walem maakte vrijdagmiddag zijn selectie voor die wedstrijd bekend. Bij de doelmannen treffen we Coucke (Genk), Svilar (Benfica) en Teunckens (Antwerp) aan. De zoon van Antwerp-icoon Ratko Svilar beleefde de laatste weken geen aangename tijd in Portugal: de Grieks-Duitse doelman Vlachodimos steekt hem voorlopig de loef af in de rangorde. Jens Teunckens heeft dan weer de onbetwistbare Sinan Bolat als concurrent bij Antwerp.

In het middenveld haalt Mollenaar Wout Faes (KV Oostende) logischerwijs de selectie. De Oostende-verdediger draagt de aanvoerdersband bij de U21 van de Rode Duivels. Voor die andere Antwerpenaar, Daam Foulon (Waasland-Beveren), is de selectie dan weer wel speciaal: de 20-jarige Mechelaar speelde al voor de Rode Duivels in de jongere reeksen, maar heeft nu zijn eerste selectie bij de U21 beet. Foulon speelde bij de jeugd van Lierse en Anderlecht en heeft nu een basisplaats te pakken in het eerste elftal van Waasland-Beveren.

Jeugdspeler Juventus

Ook middenvelder Daouda Peeters behoort tot de brede selectie van Walem. De 20-jarige Guineese Belg speelde in de jeugd bij heel wat ploegen uit de Kempen waaronder Lierse. Uiteindelijk belandde Peeters bij Club Brugge, dat hem naar Sampdoria liet gaan. Via de Italiaanse subtopper versierde Peeters een toptransfer naar Juventus. Daar speelt hij momenteel bij de U23, in de Italiaanse derde klasse. Ook KV Mechelen-spits Vanzeir is geselecteerd.

De volledige selectie van de Rode Duivels U21:

Doelmannen: Gaetan Coucke (Genk), Mile Svilar (Benfica), Jens Teunckens (Antwerp)

Verdedigers: Jelle Bataille (KV Oostende), Sebastiaan Bornauw (Keulen), Maxime Busi (Charleroi), Rocky Bushiri (Blackpool), Thibault De Smet (STVV), Wout Faes (KV Oostende), Daam Foulon (Waasland-Beveren), Zinho Vanheusden (Standard)

Middenvelders: Albert Sambi Lokonga (Anderlecht), Orel Mangala (Stuttgart), Franco Antonucci (Charleroi), Sieben Dewaele (Anderlecht), Daouda Peeters (Juventus), Louis Verstraete (AA Gent)

Aanvallers: Francis Amazu (Anderlecht), Othman Boussaïd (NAC Breda), Jérémy Doku (Anderlecht), Loïs Openda (Club Brugge), Mike Trésor Ndayishimiye (NEC Nijmegen), Dante Vanzeir (KV Mechelen)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws