© Bart Van den Langenbergh

Zware celstraffen voor afpersing via erotische advertenties

De rechtbank in Turnhout veroordeelde vrijdag drie mannen uit Mol, Kasterlee en Lier tot celstraffen van vier jaar voor afpersing en oplichting, onder meer in Mol. Via valse erotische advertenties lokte het drietal mannen naar hun woning om de slachtoffers te beroven en af te persen.

Bart Van den Langenbergh

Giovanni B. uit Mol, Glenn W. uit Kasterlee en Kristof V. uit Lier plaatsten in maart en april van dit jaar erotische advertenties op websites, deden zich voor als vrouw en zochten via chat contact met andere mannen. De mannen die op de advertenties reageerden, dachten dat ze afgesproken hadden met een vrouw. In werkelijkheid stond het drietal hen op te wachten om dan toe te slaan. Zo sloten ze bij een van de slachtoffers in Mol de deur en bedreigden hem met een aardappelmesje. De man moest niet alleen zijn geld afgeven, maar met zijn bankkaart haalden de daders ook 900 euro van zijn rekening.

Er volgden nog twee andere incidenten waarbij ze een koksmes toonden en een vuistslag in het gezicht gaven. Met het geld konden de beklaagden hun drugsverslaving bekostigen. De rechtbank kende geen genade voor het drietal. Giovanni B. is veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier jaar. Glenn W. en Kristof V. kregen respectievelijk drie jaar en twee jaar cel. W. werd in juni al eens veroordeeld tot twee jaar voor zijn aandeel bij twee straatroven op de parking van het station en op de Grote Markt in Herentals.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio