Vlaams regeerakkoord brengt geld in het laatje voor Beveren en Sint-Gillis-Waas

Foto: dvk

Vlaams regeerakkoord brengt geld in het laatje voor Beveren en Sint-Gillis-Waas

Print
Beveren-Waas / Sint-Gillis-Waas -

De Vlaamse regering geeft Vlaamse gemeenten extra budget om te investeren. In totaal wordt er 1,33 miljard euro uitgedeeld, waarvan Beveren een kleine 5 miljoen opstrijkt en Sint-Gillis-Waas 2,3 miljoen euro.

De komende jaren wordt er een budget van 1,33 miljard euro verdeeld over de Vlaamse gemeenten. Dankzij die extra middelen kunnen de gemeentebesturen extra investeren. Voor Beveren betekent dat een extra financiële boost van 4.988.669 euro. “Wij zijn de Vlaamse regering zeer dankbaar”, reageert schepen van Beveren Filip Kegels (N-VA). “Met dit geld kunnen we nog extra investeringen voorzien, die normaal niet in de meerjarenplanning hadden gestaan”, reageert schepen Kegels dankbaar.

“N-VA Beveren wil dat de gemeente bij voorkeur investeert in veiligere fietspaden, veilige wegen, betere toegankelijkheid voor senioren en mindervaliden, een groenere omgeving en behoud van open ruimte en ons onderwijs, dat ook steeds verder groeit.”

Ook Sint-Gillis-Waas passeert langs de kassa voor 2.196.738 euro in de periode van 2020 tot 2024. Naast deze bijkomende financiering blijft ook het gemeentefonds, de belangrijkste inkomstenbron voor onze steden en gemeenten, de komende jaren elk jaar met 3,5 procent groeien. Vlaams Parlementslid en voorzitter van de fractie in Sint-Gillis-Waas Koen Daniëls (N-VA) stelt voor om het extra geld te investeren in bijkomende voor- en naschoolse kinderopvang, bijkomende en beter onderhouden fiets- en voetpaden, waterbeheersing, camera’s tegen sluikstort en (verkeers)veiligheid en sportinfrastructuur.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio