Katrien De Maeyer in haar chicste uniform van zonecommandant. De drie sterren op de manchetten zijn een verwijzing naar haar graad van kapitein. Op de achtergrond hangen de affiches die het nieuwe beleidsplan met faciliteren, leren, uitdagen en ontmoeten (Fluo) als kernbegrippen.

Katrien De Maeyer in haar chicste uniform van zonecommandant. De drie sterren op de manchetten zijn een verwijzing naar haar graad van kapitein. Op de achtergrond hangen de affiches die het nieuwe beleidsplan met faciliteren, leren, uitdagen en ontmoeten (Fluo) als kernbegrippen. © Jan Auman

Brandweerzone Rand krijgt eerste vrouwelijke brandweercommandant van het land

Katrien De Maeyer (38) zal de komende zes jaar leiding geven aan de 859 brandweermannen van brandweerzone Rand, actief in 21 gemeenten rond Antwerpen. Na een jaar proefdraaien en het afleggen van de nodige proeven, werd de bio-ingenieur met de graad van kapitein door de zoneraad officieel aangesteld voor zes jaar. De zone Rand heeft hiermee een primeur: Katrien De Maeyer is de eerste en enige vrouwelijke brandweercommandant in ons land.

Jan Auman

MEER OVER