© EVB

Tom Ongena volgt Somers op in Vlaams Parlement: “Belangen van Katelijne behartigen”

Nu Bart Somers (Open Vld) minister wordt, wordt zijn zitje in het Vlaams Parlement ingenomen door Tom Ongena uit Sint-Katelijne-Waver. “Het is een mooie kans die ik vol enthousiasme en met twee handen ga grijpen”, zegt hij.

(svds, svh)

Tom Ongena draait al jaren mee achter de schermen van het Vlaams Parlement, onder andere als fractiewoordvoerder van Open Vld. Nu neemt hij ook voor het eerst plaats in het halfrond. “Ik ben heel enthousiast”, zegt hij. “Het is een mooie kans die ik krijg en ik ga die dan ook met beide handen grijpen. Ik ben als sinds mijn 18 bezig met politiek en het is fijn dat ik al dat werk nu kan voortzetten in het parlement.”

“Het is de eerste keer in ongeveer veertig jaar dat er iemand uit Sint-Katelijne-Waver in het parlement zetelt en het spreekt dan ook voor zich dat ik de belangen van onze gemeente en bij uitbreiding de hele Mechelse regio behartig”, zegt Ongena. “Het mobiliteitsvraagstuk is daarin een belangrijk dossier, want we liggen in het hart van Vlaanderen, maar staan te vaak stil. De ervaring die ik opdeed als schepen van Mobiliteit wil ik daarin meenemen. Ook voor het diversiteitsverhaal wil ik me inzetten. Bart Somers heeft in Mechelen al bewezen dat samenleven in plaats van polariseren werkt, daarop werken we voort.”

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Nu in het nieuws