Glazenwasser bekent naast moord op Eve Poppe nog twee moorden

Stephaan Du Lion bekende naast de moorden op Eve Poppe (midden) en Ariane Mazijn ook nog twee andere moorden. Foto: rr

Glazenwasser bekent naast moord op Eve Poppe nog twee moorden

Print
Antwerpen / Deurne / Luchtbal-Rozemaai -

Stephaan Du Lion, de 55-jarige verdachte in de moorddossiers van Ariane Mazijn en Eve Poppe, heeft dinsdag bij de onderzoeksrechter in Antwerpen spontaan twee andere moorden uit de jaren negentig bekend.

Stephaan Du Lion werd in oktober 2018 aangehouden voor de moord op Ariane Mazijn in 1992. Vorige maand werd hij ook aangehouden voor de moord op Eve Poppe uit 1997. De toen 38 jaar oude Poppe werd in haar appartement aan de Argentiniëlaan in de wijk Luchtbal dood aangetroffen. Ze was halfnaakt, vertoonde messteken en was gewurgd met een koord.

Een moordenaar werd nooit gevonden. Tot nu. Op zijn eigen vraag verscheen Du Lion dinsdag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Tijdens het verhoor gaf de vijftiger toe dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Eve Poppe.

Du Lion vertelde ook spontaan over twee andere feiten die hij gepleegd heeft. Het gaat om de moord in 1993 op een 28-jarige vrouw in Oelegem, Lutgarda Bogaerts. Daarnaast ook om de moord in 1994 op een 46-jarige vrouw in Antwerpen, Maria Van Den Reeck. Het parket zal de vordering nu uitbreiden met deze nieuwe feiten.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio