© Kris Van Exel

Baby Pia maakt geen antistoffen aan: artsen kunnen levensreddende prik toedienen

Baby Pia is niet resistent tegen de levensreddende prik die ze zal krijgen. Ook maakt ze geen antistoffen aan die de werking van Zolgensma, het medicijn dat haar leven moet redden, tegen zouden kunnen gaan.

adm

Goed nieuws voor baby Pia: nadat een sms-actie genoeg geld opleverde om het peperdure medicijn, 1,9 miljoen euro voor een eenmalige prik, te bekostigen, zijn ook de laatste tests positief. Pia maakt geen antistoffen aan die de werking van de prik tegengaan.

De prik Zolgensma die Pia gaat krijgen is feite gentherapie. Eenvoudig gesteld, krijgt de patiënt (gewijzigde) virussen ingespoten. Die gemodificeerde virussen gaan de genen, verantwoordelijk voor de ziekte van Pia, te lijf en wijzigen die. Om die reden is één prik genoeg. Die gaat de genen wijzigen/uitschakelen die Pia’s Spinale musculaire atrofie (SMA) veroorzaken.

De actie #TeamPia blijft intussen lopen. Omdat de ouders van Pia met het extra geld ook andere gezinnen willen steunen. Wie wil storten, kan ‘Pia’ sms’en naar het nummer 4666. Meerdere sms’jes sturen kan natuurlijk ook. Ook overschrijvingen op de bankrekening blijven welkom, alle info vindt u op de website www.teampia.be.

MEER OVER Baby Pia

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio