Nederlandse boeren krijgen slappe lach omdat ze alles doen wat anders niet mag

Duizenden Nederlandse landbouwers trokken vandaag naar Den Haag om actie te voeren. Dat zorgde samen met de weersomstandigheden voor monsterfiles. In en rond Den Haag waren de tractoren werkelijk overal. In bovenstaande video zie je hoe twee boeren in hun tractor er wel heel veel plezier in hebben om alles te doen wat niet mag: over bermen rijden, door een parkje of -waarom niet- los door een omheining. Dit alles met maar één doel: tijdig op het Malieveld geraken, het centrale punt van de actie. Enkele landbouwers werden opgepakt voor dergelijke overtredingen. Hieronder zie je nog enkele andere opmerkelijke beelden van het boerenprotest.

Veel boeren zijn over het strand van Scheveningen naar de binnenstad van Den Haag gereden. Er zou zijn afgesproken dat ze daar konden parkeren, maar er zouden geen shuttlebussen geregeld zijn. De boeren hielden de lol erin, onder andere door op maat van muziek te slalommen. En in het landelijke Ommen deed ook de basisschool mee met het protest, zij vormden een betoging met speelgoedtractoren.

De boeren demonstreren omdat ze niet willen worden weggezet als milieuvervuilers. “De afgelopen jaren hebben politici, media en activisten een negatief beeld over boeren geschetst. Wij zijn geen dierenmishandelaars en milieuvervuilers, we hebben hart voor ons bedrijf”, klinkt het. Er wordt ook gedemonstreerd tegen de gedwongen inkrimping van de veestapel, voor onafhankelijke metingen van CO2 en stikstof, en voor duidelijkheid over het landbouwbeleid op de lange termijn.

Nu in het nieuws