Eenentwintig bestuurlijke aanhoudingen bij actie tegen transmigratie in Wommelgem

Agenten speuren met een hond naar transmigranten op een snelwegparking (archiefbeeld). Foto: Fred Debrock

Eenentwintig bestuurlijke aanhoudingen bij actie tegen transmigratie in Wommelgem

Print
Wommelgem -

De federale politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 21 mensen bestuurlijk aangehouden tijdens een controleactie naar transmigratie in Wommelgem. Het gaat om vier personen uit Soedan, één uit Jemen en de overige zestien komen uit Eritrea. Elf personen verklaarden minderjarig te zijn.

De politie stelt al enige tijd vast dat transmigranten via trams en bussen van De Lijn vanuit het Brusselse Maximiliaanpark toekomen in Wommelgem. “Van daaruit trekken ze te voet naar nabijgelegen parkings waar ze zich schuilhouden om nadien in vrachtwagens te klimmen richting Verenigd Koninkrijk”, zegt de federale politie in een persbericht.

Tijdens de actie van afgelopen nacht werden eerst controles uitgevoerd op het openbaar vervoer aan de bushalte Statiestraat op de Antwerpsesteenweg. Daarna werd er door verschillende politieploegen gepatrouilleerd op de parkings Oud-Turnhout, Gierle en Vorselaar langs de E34/E313.

Met de actie wil de politie netwerken van mensensmokkelaars in kaart brengen en transmigranten ontraden om de gevaarlijke oversteek te maken. De operatie kreeg steun van verschillende lokale politiezones, het parket, de federale gerechtelijke politie, de dienst Vreemdelingenzaken en De Lijn.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio